Groepsaccomodatie Amsterdam

Wat zijn tapijttegels en wat heb je eraan? De ins & outs!

tapijttegels

Wat zijn tapijttegels en wat heb je eraan? De ins & outs!

Geplaatst op

Een tapijttegels komen we overal tegen. In de hal, keuken, maar ook in de werkkamer of in het thuiskantoor. Zelfs in de badkamer liggen ze wel eens. In deze blog nemen we de voordelen van de tapijttegels met je door. Ontdek ze allemaal en doe er je voordeel mee.

Waar zijn tapijttegels van gemaakt en wat zijn de voordelen?

Meestal is een tapijttegel gemaakt van textiel. De bovenzijde van de tapijttegel zit een laag van wol, kunstgaren of katoen. Wat zijn de voordelen van tapijttegels? Hieronder een aantal voordelen op een rijtje:

  • Ze komen in veel verschillende kleuren
  • Geschikt voor alle ruimtes in het huis
  • Zorgt voor een betere akoestiek in huis
  • De kamer is minder stoffig
  • Makkelijk te onderhouden
  • Een vloer van tapijttegels is relatief goedkoop
  • De vloer is eenvoudig te leggen
  • Geschikt bij alle soorten van verwarming
  • Levensduur is lang

Er zijn ongetwijfeld nog meer voordelen op te noemen aan dit type vloer, maar dit waren de meest belangrijke. Voordelen die we vaak horen van ervaringsdeskundigen.

Welke stijlen zijn geschikt voor de tapijttegels?

Er zijn meerdere stijlen uitermate geschikt bij tapijttegels en andersom. Het maakt niet uit of je ze nodig hebt voor een kantoor of woning.

De industriële stijl

Een stijl die nu heel populair is, draagt de naam de industriële stijl. Deze stijl is ontstaan door elementen uit de industrie, zoals lampen uit fabrieken, in een residentieel interieur te plaatsen. Dit was vroeger ondenkbaar. Het is een postmodern verschijnsel, waarbij het idee van een vaste stijl een beetje losgelaten is. Je kunt nu allerlei design in je industriële interieur opnemen.

De eclectische stijl

Wij vinden de eclectische stijl binnen het postmoderne perspectief passen. In dit perspectief, en binnen de genoemde stijl, gaat het erom dat je in principe allerlei elementen door elkaar kunt gebruiken, maar er moet een bepaalde – noem het maar artistieke – kwaliteit in de verzameling van designelementen zitten. Je bent een soort collectioneur van eigenaardigheden, wanneer je werkt binnen een eclectische stijl. Ook ondernemers weten zich met een unieke verzameling elementen in hun kantoren te onderscheiden.

Scandinavische stijl

Veel mensen denken dat de Scandinavische stijl alleen maar fluffy vloerbedekking verdraagt, dit is zeker niet het geval. Ook tapijttegels passen met hun strakke design prima in het plaatje. Het is leuk om zachte kleuren of natuurlijke kleuren voor je tapijttegels te kiezen.

Conclusie

Tapijttegels zijn even mooi als handig. Verre van saai en bieden je veel mogelijkheden om je kantoor of woning een comfortabele vloerbedekking te geven. Laat je informeren door een expert en kies de mooiste vloer uit.

Meer ontdekken?

Er valt zo veel meer te ontdekken op onze site. Lees over de toffe dingen die je kunt doen in Amsterdam en wat speelt er precies op het Leidseplein in onze hoofdstad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden