Groepsaccomodatie Amsterdam

Toffe dingen die je kunt doen in Amsterdam

uitjes in amsterdam

Toffe dingen die je kunt doen in Amsterdam

Geplaatst op

Er zijn veel dingen die je in Amsterdam kunt doen, daarbij maakt het niet uit of het nu regent of niet. Je kunt kiezen voor de platgetreden toeristische paden, maar als je langer in de stad blijft, loont het ook om daarvan af te wijken. In deze blog vertellen we je de geheimen van Amsterdam, echt een stad om van te genieten.

Bezoek een diamanthandel

Amsterdam is een diamant stad bij uitstek. Je kunt hier een rondleiding krijgen bij diamantslijpers die al heel lang actief zijn in de stad. Je krijgt alle stadia van het diamant slijpen te zien. Dit is erg leerzaam. Hoe leuk is het om daar dan bijvoorbeeld je trouwringen aan te schaffen. Je krijgt bij deze juwelen altijd een uitgebreide beschrijving.

Huur een fiets

Er zijn veel mensen die kiezen voor de fiets als vervoersmiddel. Ook als toerist heb je veel aan een fiets in Amsterdam, zo kun je gemakkelijk de drukste wegen van de stad omzeilen en de straten zien waar toeristen normaal gesproken niet komen.

Bezoek de Jordaan

Deze wijk is van oudsher een volkswijk, maar is de laatste jaren onderhevig geweest aan gentrificatie, waarbij de huizenprijzen stijgen en de oorspronkelijke bewoners verdreven worden door yuppen. Maar gentrificatie heeft niet alleen een negatieve zijde, er ontstaat ook veel bedrijvigheid om de nieuwe bewoners van dienst te zijn, zoals onafhankelijke art galeries, antiekwinkels en sfeervolle bars en restaurants.

Musea

Als hoofdstad van Nederland heeft Amsterdam natuurlijk een aantal van de mooiste musea van ons land: het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Een andere plek waar de echte liefhebber van een dagje museum heen zou moeten gaan, is het Willet Holthuysen. Daar vind je een prachtig pand uit de Gouden Eeuw (periode 1588-1702), dit is perfect bewaard gebleven en biedt een mooi inkijkje in het leven van die tijd.

Een heerlijk visje

We vergeten het soms, maar de haring gewoon vers van de visboer smaakt het best. Je moet niet gek opkijken als je in Amsterdam een haringkar vindt waar je een heerlijk visje kunt kopen. Een kar waar dan op staat: ‘Piets haring, een openbaring’, of iets dergelijks. Waag het erop, je zult er geen spijt van krijgen.

Bungeespringen

Het is niet aan iedereen besteed, maar bungeespringen is toch wel een belevenis die veel mensen in Amsterdam willen meemaken. Je kunt zo’n sprong maken bij het NDSM Wharf Amsterdam hotel. Voordat je springt heb je ook nog even een schitterend uitzicht over de stad Amsterdam en er is gelegenheid om foto’s te maken.

De juiste toon

Muziekliefhebbers kunnen bijzonder goed terecht in het Concertgebouw. Daar heb je zelfs tijdens de lunch gratis concerten. Dit is een goede gelegenheid om bekend te raken met het werk van uiteenlopende componisten.

Ruigoord

Als je opzoek bent naar een alternatieve sfeer, dan moet je echt eens in Ruigoord gaan kijken. Dit is een oude plaats die als het ware overgenomen is door alternatievelingen. Deze fantastische plek is te vinden dichtbij het Westelijk Havengebied van Amsterdam. In de zomer wordt er een festival gehouden dat Landjuweel Festival heet en verder vinden er door het jaar allerlei dancefeesten en lezingen plaats.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden