Groepsaccomodatie Amsterdam

Waarom naar buiten gaan goed is voor je gezondheid

spa en wellness resort Amsterdam

Waarom naar buiten gaan goed is voor je gezondheid

Geplaatst op

Je wilt graag werken aan je fysieke en mentale gezondheid. Een bezoekje aan een spa & wellness resort in Amsterdam is dan een goed idee. Maar ook op andere dagen kun je iets voor je gezondheid doen. Ga meer naar buiten, bijvoorbeeld na het werk. Naar buiten gaan is goed voor je fysieke en mentale gezondheid, en wel om de volgende redenen.

Je strest minder

Als je regelmatig of veel last van stress hebt, raden we aan om meer naar buiten te gaan. Uit onderzoeken blijkt dat je stressniveau daalt wanneer je je in een natuurlijke omgeving begeeft. Je hartslag, bloeddruk en spierspanning dalen na een paar minuten al.

Je voelt je gelukkiger

Naar buiten gaan is goed voor je humeur. Je hoeft je nergens echt op te concentreren, je ontspant en je hebt tijd om even lekker nergens aan te denken. Dit komt door het daglicht en de frisse buitenlucht.

Je bent een stuk creatiever

Laat je laptop en smartphone thuis en ga naar buiten. Door buiten te wandelen of hard te lopen en nergens aan te denken, maak je in je hoofd ruimte voor nieuwe ideeën. Dit maakt je creatiever en geeft je de mogelijkheid om op nieuwe ideeën te komen.

Je krijgt meer energie

Net als dat je creatiever en gelukkiger wordt door tijd buiten te spenderen, krijg je er ook meer energie door. We hebben allemaal wel eens dat het laatste uurtje op het werk even niet lukt omdat je er simpelweg geen energie voor hebt, of dat nou fysiek of mentaal is. Een tijdje in de buitenlucht doorbrengen is hier een goed medicijn voor.

Het is leuk!

Na een flinke wandeling buiten voel je je een stuk beter en vrolijker: je hebt namelijk iets goeds en gezonds gedaan. Daarnaast is wandelen ook gewoon leuk en bestaat er een kans dat je iemand tegenkomt waar je een leuk praatje mee kunt maken. Dit alles maakt het naar buiten gaan leuk.

Gerelateerde berichten

vlag van Amsterdam

De 7 dorpen van Amsterdam

Amsterdam: hoofdstad van Nederland en tevens grootste stad van ons land. Iedereen kent de stad Amsterdam wel, maar wat veel minder mensen weten is...

Lees meer

slotenmaker

Mijn deur wil niet van het slot! Slotenmaker help!

Het regent en het is koud, wie houdt er niet van? Uhh eigenlijk niemand natuurlijk. Als je dan in de nacht met zulke weertypen niet naar binnen kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden