Groepsaccomodatie Amsterdam

De 7 dorpen van Amsterdam

vlag van Amsterdam

De 7 dorpen van Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam: hoofdstad van Nederland en tevens grootste stad van ons land. Iedereen kent de stad Amsterdam wel, maar wat veel minder mensen weten is dat de gemeente Amsterdam plaatsen telt. Binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam bevinden zich namelijk nog een aantal andere dorpen die tegenwoordig allemaal “varen onder de vlag van Amsterdam”.

Schellingswoude

Het dorp Schellingswoude ligt in Noordoosten van de gemeente Amsterdam. Opgravingen tonen dat er al in de 14e eeuw een kerk in dit dorp stond. Het dorp heeft 

Durgerdam

Durgerdam is een zogenaamd dijkdorp. Dat is, zoals de naam al zegt, een dorp op een dijk. Deze dijk was in 1422 gebouwd om een tweede grote overstroming (zoek voor meer informatie naar de Sint Elisabethsvloed) te voorkomen. In de bocht van deze dijk ontstond uiteindelijk het dorp Durgerdam.

Zunderdorp

Zunderdorp ligt naast het dorp Schellingswoude. Het is een klein dorp met zelfs nog een paar huisjes gemaakt van hout en het heeft minder dan 500 inwoners.

Ransorp

Ransdorp ligt ook in ditzelfde gebied Landelijk Noord. Het is een beschermd dorpsgezicht en men kent het vooral dankzij de bekende kerk met de stompe toren.

Holysloot

Holysloot ligt aan de gemeentegrens van Amsterdam, bijna tegen Zuiderwoude en Uitdam. Het is tegenwoordig maar enkel één straat genaamd de dorpstraat holysloot. Het dorp wordt voor het eerst genoemd in de 13e eeuw.

Sloten

Circa twee eeuwen voordat Amsterdam voor het eerst ergens genoemd werd, bestond het dorp al, namelijk halverwege de 9e eeuw. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en veel natuurlijke omgeving.

Driemond

Ten slotte is er het dorp Driemond met ongeveer anderhalf duizend inwoners. Het heeft een brandweerkazerne, een aantal sportverenigingen, een supermarkt, een snackbar, een begraafplaats, een aannemer en garagebedrijven. Dit mooie dorp ligt op de grens van de gemeente Amsterdam, grenzend aan Weesp.

Gerelateerde berichten

spa en wellness resort Amsterdam

Waarom naar buiten gaan goed is voor je gezondheid

Je wilt graag werken aan je fysieke en mentale gezondheid. Een bezoekje aan een spa & wellness resort in Amsterdam is dan een goed idee. Maar ook...

Lees meer

slotenmaker

Mijn deur wil niet van het slot! Slotenmaker help!

Het regent en het is koud, wie houdt er niet van? Uhh eigenlijk niemand natuurlijk. Als je dan in de nacht met zulke weertypen niet naar binnen kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden