Groepsaccomodatie Amsterdam

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

E-bike

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Geplaatst op

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om een beter milieu te realiseren in de stad. In deze blog lees je een aantal zaken die erg zeer voordelig zijn aan elektrische fietsen. Steeds vaker zien we deze ‘stalen ros’ in het straatbeeld, en daar zijn we erg blij mee. Lees snel verder in deze blog en doe er je voordeel mee.

Vele voordelen

Er zijn diverse dingen te noemen die erg voordelig zijn aan de elektrische fiets, geen wonder dat ze zo voordelig zijn. Denk aan de volgende voordelen:

·        Ideaal voor een langere rit

Wanneer je flink eind wilt fietsen, bijvoorbeeld zo’n 20 kilometer, dan is het erg prettig om een elektrisch fiets te gebruiken en geen normale. Zo kom je niet supervermoeid aan. Het is wel belangrijk om dan een juiste accu te hebben waarmee je aan de slag kunt. Een accu die lang mee kan voor hij moet opladen is een aanrader!

·        Geen belasting voor het milieu

Door de fietsen op een elektrische fiets is het mogelijk om een gezond klimaat in de stad te realiseren (dit kan ook met een normale fiets natuurlijk, maar het gaat erom dat het een alternatief is voor bijvoorbeeld de auto of een brommer). Wanneer we kijken naar de luchtkwaliteit in de grote stad, dan zijn er flink wat problemen op te noemen, denk daarbij aan smog en fijnstof, zaken waar mensen op den duur ziek van kunnen worden. Veel beter is het dan om te kiezen voor elektrische aangedreven vervoer, zoals fietsen, scooters en brommers. Natuurlijk moet zo’n vervoersmiddel ook geproduceerd worden in een fabriek waardoor er dus een ecologische voetafdruk wordt gezet. Toch is elektrische vervoer voor de grote stad de oplossing, juist omdat de luchtkwaliteit met mega spongen vooruit gaat.

·        Hogere snelheid

De snelheid van een elektrische fiets is een groot voordeel. Deze ligt zo rond de 25 kilometer per uur. Dan kun je dus relaxt fietsen, maar wel met een flinke vaart. Het verschil is tussen een normale en een elektrische fiets is opmerkelijk! Een prima vervoersmiddel voor mensen met last van de benen.

Conclusie

Wanneer je niet de behoefte hebt om je fiets alleen op spierkracht naar voren te bewegen, of je hebt er simpelweg de kracht niet meer voor, dan is een elektrische fiets een uitkomst. Daarnaast is deze fiets erg fijn voor in de grote stad, omdat je snel kunt rijden op zo’n ding en er geen schadelijke uitstoot plaatsvindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden