Groepsaccomodatie Amsterdam

Waarom je echt een keer je eigen sushi moet maken

Waarom je echt een keer je eigen sushi moet maken

Geplaatst op

Sushi-liefhebbers zijn vaak onder de indruk van de vaardigheden die de koks in sushi restaurants, zoals Sushi Station Hoofddorp hebben voor het maken van de beste sushi. De sushi is meestal perfect opgerold en heeft een goede smaakbalans. Onmogelijk om zelf te maken? Zeker niet, ook jij kan leren hoe je sushi kunt maken. De grootste reden om sushi thuis te maken is dat het vele malen goedkoper is dan dat je naar een restaurant gaat. Mocht het niet lukken, kun je altijd nog langs een sushi tent gaan natuurlijk!

Maak eerst de ‘makkelijke’ sushi

Voor beginners in het aan te raden om sushi-kits te kopen, zodat je alle benodigdheden in huis hebt voor het rollen van de perfecte sushi. Uiteraard is het aan jou om je favoriete ingrediënten te kopen. Sashimi is vers gesneden, rauwe vis. Hier zit tot in tegenstelling van de andere vormen van sushi geen rijst in of op.  

Combineer de gekste smaken

Nu jij zelf het heft in handen hebt, hoef je niet persé te gaan voordat standaard verkrijgbare sushi smaken. Sushi hoeft trouwens niet altijd vis te bevatten. Je kunt ook gaan voor sushi met rundercarpaccio of een vegetarische optie, bijvoorbeeld met Italiaanse slamix en avocado.

De meeste sushi bevat:

  • -rijst
  • -Een vers ingrediënt zoals (rauwe) vis of groenten, zoals komkommer. (vaak wordt dit gecombineerd) 
  • -Nori vel. Dit is een dun velletje van zwart-groen zeewier. 

Nog leuker is om je eigen creatie een bijpassende naam te geven! 

Geef niet te snel op

Sushi maken is leuk, maar kost wat tijd om te perfectioneren. Verwacht ook zeker niet dat je in een keer de perfecte rol hebt. Maar geef niet te snel op. Oefening baart kunst, zoals ze vaak zeggen!

Nodig je vrienden uit voor een avondje eten

Mocht je dan toch zelf tevreden zijn over je sushi is het leuk om je vrienden uit te nodigen voor een diner. Ze zullen sowieso onder de indruk zijn!

Gerelateerde berichten

Boot huren Amsterdam

Wat is er zo geweldig aan Amsterdam?

Ze staat over de hele wereld bekend als een stad van vrijheid en vertier. Maar wat heeft de stad werkelijk te bieden aan mensen die dit al een beetje...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden