Groepsaccomodatie Amsterdam

Elk regionaal bedrijf met ERP

Elk regionaal bedrijf met ERP

Geplaatst op

Het managen van een organisatie is niet gemakkelijk. Een grote organisatie bestaat bijvoorbeeld uit meerdere afdelingen zoals, inkoop, verkoop, magazijnbeheer, HR en de financiële afdeling. Een goede samenwerking tussen deze afdelingen is van groot belang. Als er iets ingekocht moet worden, dan moeten de afdelingen inkoop en financiënen samenwerken. De afdeling inkoop moet een aanvraag doen via e-mail aan de financiële afdeling. Dit systeem gaat niet altijd goed, mailtjes kunnen niet worden gelezen, spamboxen en zo zijn er meer voorbeelden te noemen wat er fout kan gaan. Daarom is het belangrijk om alle bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren. ERP-software komt hier om de hoek kijken. ERP-software is een tool dat alle bedrijfsprocessen digitaal in kaart brengt, optimaliseert en automatiseert. Een inkoopaanvraag kan zo in het systeem worden gezet en de financiële afdeling krijgt automatisch een meldig en kan het zo goedkeuren zonder te veel werk. Dit bespaart tijd en geld.

Meerdere modules

Onder een ERP-systeem kunnen ook meerdere modules hangen. Denk aan CRM, WMS, DMS, maar ook HRM. Wij lichten graag het laastste voor u uit.

HRM-module

Een werknemer werkt 30 jaar in een bedrijf. Op sommige momenten heeft de werknemer promotie gekregen, elk jaar krijgt hij een jaaropgave voor zijn belastingsaangifte, hij is een tijdje ziek geweest en heeft een lager loon uitgekeerd gekregen en hij neemt elk jaar vakantiedagen op. Dit kost veel administratie als dit niet automatisch in een systeem terechtkomt. Personeelszaken heeft hier veel werk aan, ook om het voor de financiële afdeling in orde te maken wanneer het komt tot loon. Daarom is ERP-software met een HRM-module zo belangrijk. Met de juiste HRM-module staan alle zaken met betrekking tot verlof, promotie, contracten en andere relevantie online. Deze zaken worden makkelijk verwerkt. Een medewerker hoeft bijvoorbeeld aan te geven in het systeem wanneer hij verlof neemt en het systeem kan zo aangeven hoeveel vrije dagen hij nog over heeft. Zo zijn er nog meer overzichten die voor iedere medewerker van toepassingen zijn.

De juiste software voor u

De zoektocht naar de juiste software is niet een eenvoudig iets. U moet als bedrijf uw eigen wensen en behoefte op een rij zetten. Elk ERP-systeem is anders, want er zijn veel softwarepakketen gespecialiseerd op bepaalde sectoren. Vaak zijn ERP-systemen ook aangepast op bedrijfsgrootte en het aantal gebruikers van het systeem. Er zijn nu ook meer opties in ERP, zoals Shop Floor Control. Houd rekening met de bovenstaande zaken als u op zoek gaat naar een ERP-systeem. Een van bekendere ERP-systeem is het systeem van Dynamics. In dit systeem zijn veel mogelijkheden voor veel soorten bedrijven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden