Groepsaccomodatie Amsterdam

Amsterdamse Grachten vol mogelijkheden

sloep huren in Amsterdam

Amsterdamse Grachten vol mogelijkheden

Geplaatst op

De stad Amsterdam werd gesticht rond het jaar 1250, waarbij de stad zijn naam dankt aan zijn functie: een dam in waterig gebied. De Amsterdamse Grachten zijn in de middeleeuwen toegevoegd aan deze stad, dit waren in eerste instantie verdedigingsgrachten.

Later verloren deze grachten hun functie doordat de stad verder uitbreide buiten de grachten en er een muur rond de stad werd gebouwd. Tegenwoordig zijn er op en rond de grachten veel leuke dingen om te doen. Er zijn dan ook veel rondvaartboten, sloepjes, watersport activiteiten en culturele uitstapjes te vinden rond de grachten. We hebben enkele activiteiten voor je uitgelicht.

Rondvaren op de grachten

Je kunt in Amsterdam bij diverse rederijen genieten van een rondvaart met lunch of diner. Daarnaast kun je ook zelf een sloep huren in Amsterdam. Je kunt dan eenvoudig zelf eenvoudig door de grachten varen en je eigen eten en drinken meenemen.

Een sloepje huren is een leuke manier om voor een vriendengroep er lekker op uit te gaan. Ben je alleen of met zijn tweeën, dan is een rondvaartboot natuurlijk goedkoper.

Zwemmen in de grachten?

In de Amsterdamse Grachten mag je niet zwemmen, het water is hier niet schoon genoeg voor. Dit komt onder andere doordat het afvalwater van woonboten en plezierboten in het water geloosd wordt.

Daarnaast zijn de grachten ook drukke vaarwegen, hier wordt een zwemmer snel over het hoofd gezien, daardoor is het ook heel onverstandig om hier te zwemmen. Er zijn diverse plekken waar je wel mag zwemmen, zoals bij Strand IJburg.

Leuke musea langs de grachten

Er zijn diverse musea langs de Amsterdamse grachten te vinden. We hebben hieronder enkele populaire bestemmingen uitgelicht.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een plek in Amsterdam waar iedereen een keer geweest moet zijn. In dit museum zie je hoe de Joodse familie Frank in het achterhuis ondergedoken was. Proef hier hoe het is om ondergedoken te zijn en verraden te worden. Otto Frank is de enige van de familie die de oorlog overleefd heeft.

Museum Het Grachtenhuis

Leer alles over de oorsprong en de geschiedenis van Amsterdam en de Amsterdamse Grachten. Waarom is dit museum zo interessant? De geschiedenis wordt op een zeer levendige manier verteld. Je ziet hoe de stad tot bloei komt en uitgroeit tot de wereldstad van nu.

Heineken Experience

Veel rederijen bieden combi-tickets aan waarbij je ook toegang krijgt tot de Heineken Experience. Hiermee kun je genieten van een prettige rondvaart en ontdek je alle facetten van het wereldwijde bekende biermerk Heineken. Je ontdekt hier alles over het ontstaan van het biermerk en je kunt natuurlijk ook proeven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden