Het Leidseplein is een groot plein in Amsterdam. Vroeger was het het einde van de weg tussen Leiden en Amsterdam. Het diende als parkeerplaats voor paardenverkeer, maar nu is het een van de meest levendige wijken van Amsterdam. Als je je in de buurt bevindt, zijn er vijf leuke dingen te doen:

 

1. 1. Eten en drinken

Wie houdt er niet van om de lokale keuken van Nederland te verkennen? Hoewel Nederland niet bepaald beroemd is om zijn keuken, zijn er op het Leidseplein een aantal eetgelegenheden die als typisch Nederlands worden beschouwd. Nog geen zin in een restaurant op het leidseplein? Bezoek dan een van de vele cafés op het Leidseplein. Terwijl je geniet van een lokaal biertje, kun je Nederlandse snacks proberen, zoals bitterballen en andere typisch Nederlandse gerechten.

 

2. 2. Cultuur

Of je nu een fan bent van het verkennen van culturen of gewoon af en toe genieten van een museum, je houdt waarschijnlijk van het Leidseplein. Zoals je wellicht weet, heeft Amsterdam een zeer rijke en lange geschiedenis. Daarom vindt je hier tal van musea. Vind je musea niet leuk Bezoek dan een van de filmhuizen of theaters. De Stadsschouwburg biedt veel klassieke en experimentele toneelstukken, maar is ook een prachtig neo-renaissance gebouw om te zien.

 

3. 3. Winkelen

Het Leidseplein is een trendy, niet te duur winkelgebied. Het is het deel van de stad waar veel lokale jongeren hun kleding kopen. Maar je zult zien dat er een verscheidenheid aan grote internationale ketens, kleine lokale modewinkels en gadget stores zijn. Tussen het Leidseplein en Royal Coster ligt het gebied met luxere producten. De PC Hooftstraat is DE straat om te zien en gezien te worden. Wandelend door de straat kom je hier regelmatig beroemdheden tegen.

 

4. 4. Feesten

Met deze vele bars is het geen verrassing dat het Leidseplein na middernacht het “entertainmentgebied” wordt genoemd. Voor een onvergetelijke tijd, bezoek dit bruisende plein ‘s nachts. Veel wereldberoemde artiesten treden op in grote concertzalen zoals Paradiso en de Melkweg. De vele intieme danscafés en nachtclubs zoals Jimmy Woo zijn het podium voor veel opkomende DJ’s.

 

5. 5. Verblijf in Amsterdam

Zoals je kunt zien is er zoveel te doen op en rond het Leidseplein. Door de centrale ligging is het ook de perfecte uitvalsbasis om de rest van Amsterdam te ontdekken. Gelukkig zijn er hier ook veel goede hotels. Laten we eerlijk zijn: er gaat niets boven het feit dat je na een lange dag 30 minuten niet meer terug hoeft te reizen naar het hotel. Geniet van een comfortabele vakantie en verblijf in het centrum van de stad.