Is het weer eens tijd voor een relaxte spa-avond, maar is het budget er niet om naar een spa te gaan. Of wil je een keer iets anders organiseren? Organiseer dan eens een spa-avond bij je thuis en nodig wat vriendinnen uit. Zo hebben jullie gegarandeerd een leuke en ontspannen avond! 

Geurkaarsen, geurstokjes of wierook

Om thuis een goede spa-avond voor jezelf dan wel met vrienden/vriendinnen te organiseren is de geur in huis erg belangrijk. In een “echte” spa, ruikt het altijd heerlijk naar hammam of zepig en ontspannende geuren. Koop daarom een lekker ruikende geurkaars, geurstokjes of wierook om je huis een zengeur te geven.

Zenthee

Een zenmomentje gaat goed samen met een lekkere kop warme thee. Ga bijvoorbeeld voor een ontspanningsthee. Zo kom je lekker tot rust door de ontspannende stofjes. 

Onesies, badjassen of huispakken

Voor het ultieme chill gevoel zit een onesie, badjas of een huispak het lekkerst. Je wilt geen strakke jurkjes, rokjes of broeken dragen. Laat de boel lekker de boel en geef je lichaam wat meer ruimte om te bewegen! 

Dekens en kussentjes

Dekentjes en kussentjes zijn mega belangrijk voor het comfort! Zorg ervoor dat iedereen zijn of haar persoonlijke dekentje heeft en kussens om op te zitten of te liggen. Dan kan iedereen lekker wegkruipen in de zachtste chillruimte. 

Creëer sfeer

In een spa hangt er in de avond ook een ontspannen sfeer met gedimde lichten. Zorg er thuis ook voor dat er geen felle lampen aan staan, maar versier je huis bijvoorbeeld met decoratielampjes. Of dim de lichten! De kaarsjes doe je niet alleen voor de geur, maar ook voor het sfeervolle effect aan. Wil je al helemaal sfeer creëren, ga dan voor een lamp waar je de kleur van het licht kunt aanpassen. 

Ga in bad/ de jacuzzi

Als je een bad in huis hebt ga dan (om en om) of in duo’s in bad! Zo hebben jullie het idee ook echt bij een spa te zijn. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie om de 15 minuten wisselen. Mocht je een jacuzzi tot je beschikking hebben, kan iedereen uiteraard tegelijk het water in. Maak tussendoor het bad schoon en zorg ervoor dat alle haren uit het putje wordt gehaald. Als dit niet gebeurt heb je meer kans op verstopping en is het nodig loodgieter Amsterdam te bellen.